Forma do pieczenia pizzy, tarty, ciast warstwą "non-stick" firmy SNB Średnica: 27,5 cm Producentem jest polska firma SNB. Foremki są pokryte specjalną warstwą ochronną - warstwą "non-stick", która uniemożliwia przywieraniu.
nadzwyczajnie sprawdzają się w przygotowaniu pysznych domowych wypieków. Genialna do przygotowania np. Babeczek, tarty. Optymalne produkty do pieczenia powodują iż przygotowanie wypieków powoduje jeszcze więcej przyjemności, oferowane w aukcji foremki są perfekcyjnym wyborem.
odpowiednie wyprofilowanie pomoże w realizacji pysznych domowych wypieków. Foremka jest nieskomplikowana w utrzymaniu czystości. Informacje technologiczne: wymiary: Średnica: Ø 27,5 cm Kolor: czarny Materiał: niskowęglowa blacha pokryta nieprzywieralną warstwą "non-stick" O produkcie: - produkt ma świadectwo jakości zdrowotnej.
- asygnowane do użytku w piekarnikach gazowych i elektrycznych. - Nie używać w zmywarkach i mikrofalówkach. - Wyrób z wytrzymałej stali. - powierzchnie wewnętrzne formy przed pieczeniem powinny być wysuszone i posmarowane tłuszczem - warstwa non-stick ogranicza przyczepność, a poprzez to upraszcza wyjmowanie ciasta po upieczeniu i mycie naczynia po użyciu.
- Przed zastosowaniem umyć, wysuszyć i posmarować tłuszczem wewnętrzną powierzchnię. - Nie stosować ostrych przedmiotów mogących uszkodzić powierzchnię. - Po wykorzystywaniu umyć i wysuszyć. - Unikać gwałtownych zmian temperatury: maksymalna temperatura to 230°C Ważne zalecenia przy stosowaniu tortownic: w przypadku sporządzanych na zimno produktów z galaretką, masę żelującą wlewać do tortownicy w ostatniej fazie jej żelowania, tj.
gdy osiągnie gęstą konsystencję. By uniknąć wyciekania tłuszczu zaleca się użytkowanie papieru do pieczenia.