Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i skrupulatnie przygotowanym poradniku.
Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik odszuka tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady.
Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle przystępnych, że każdy prosto zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni.
To już czwarta książka marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School. „Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady" Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego