Bestseller „New York Timesa"
Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly"
WEGETARIAŃSKA KUCHNIA AUTORA JEROZOLIMY NIE TYLKO DLA JAROSZY!
bogactwo Yotama Ottolenghiego to seria 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących ciekawe aromaty i ciekawe smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa. Autor czerpie natchnienie ze swych śródziemnomorskich korzeni i zamiłowania do wyśmienitych komponentów. W kolejnych rozdziałach przedstawia atuty zieleniny, bakłażanów, warzyw kapustnych i cebulowych, ryżu oraz innych ziaren, makaronów, roślin strączkowych, cukinii, owoców, grzybów i pomidorów – we wszystkich odmianach, kolorach i konsystencjach. Sam nie jest wegetarianinem, ale ma odkrywcze podejście do dań warzywnych i wykorzystuje atrakcyjne połączenia intensywnych smaków i aromatów. Oryginalne przepisy autora i towarzyszące im żywe, apetyczne fotografie tworzą zbiór niezastąpiony w kuchni jarskiej, konieczny także osobom niestroniącym od mięsa.