Pod nazwą dulce de leche ukrywa się słodka masa kajmakowa, która w tej czekoladzie gra główną rolę. Dopełniona dmuchanym ryżem, który dodaje lekkości, demonstruje swoje inne oblicze. Doskonale współgra z delikatną goryczą ryżu i mleczną czekoladą. Każdy kęs tej tabliczki to najczystsza, słodka przyjemność.
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest przez wielu za najkorzystniejszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to zwykle szczególnie długa, bogata i barwna tradycja, a także działająca w służbie tej tradycji technologia.
Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i naturalnych części z znakomitą masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, najróżniejsze orzechy oraz inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal nieporównany wcześniej smak, wyróżniając jednocześnie wszystkie jej atuty.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, lecz stawia także na innowacyjność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!