Ziarna lnu i suszone jagody ukryte w czekoladzie deserowej to jedno z ciekawszych połączeń, jakie proponuje belgijska manufaktura czekolady Dolfin. Delikatny aromat owoców leśnych wyróżniony jest poprzez charakterystyczny zapach kakao - odrobinę ziemisty, z finezyjną nutą lukrecji. Doskonały podarek dla ludzi otwartych na nowe smaki i doznania.
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest przez wielu za najlepszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to przeważnie wyjątkowo długa, bogata i barwna tradycja oraz działająca w służbie tej tradycji technologia.
Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i naturalnych elementów z wspaniałą masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, różne orzechy, a także inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal niespotykany wcześniej smak, podkreślając jednocześnie wszystkie jej mocne strony.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, lecz stawia także na nowoczesność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!