Czarna, liściasta herbata z znikomych plantacji, zlokalizowanych w obszarze Kisy na wysokości około 1900 m n.p.m., w południowej Kenii. Czarno-brązowe liście dają solidny napar z wyczuwalnym aromatem suszonych śliwek. Smak głęboki i pełny, zadowoli gusta smakoszy klasycznej, czarnej herbaty.
Należy parzyć najwyżej około 3 minut; dłużej parzona nabiera cierpkiego posmaku.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.