Naczynia żeliwne nieprzeciętnie magazynują ciepło co sprawia, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Genialny wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zaimplementowaniu naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ograniczamy ilość szkodliwych substancji jakie wnikają do jedzenia w czasie użytkowania innych naczyń. Dodatkowym atutem jest to że w czasie przygotowywania potraw w naczyniach żeliwnych wydzielają się małe ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzyść, zwłaszcza dla osób zmagających się z anemią.
Z zewnątrz brytfanna pokryta powłoką czerwonej, żaroodpornej emalii. Od środka warstwa beżowej emalii.
rozmiary: 33 x 26cm
Wysokość - 11,5cm
W pakiecie pokrywa z metalowym uchwytem
objętość: 6,2L
przypasowana do wszystkich typów kuchni, także indukcyjnych.