komponenty: śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca E202.
Śliwki suszone BadaPak - zawierają więcej elementów zdrowotnych aniżeli ich świeży odpowiednik. Jednak przy tym są bardziej kaloryczne. Śliwki suszone doceniane są zwykle za dużą zawartość pektyn. Jest to typ błonnika. Owoce te są bogate w witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy i witB6). Posiadają w swoim składzie witaminy o działaniu antyoksydacyjnym: A, C, E. Działanie to wzmagają też polifenole (silne przeciwutleniacze) w jakie są bogate suszone śliwki BadaPak. Wśród składników mineralnych odszukamy w nich potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor.
Śliwki suszone BadaPak w kuchni odnajdą liczne użycie. Są wspaniałe do potraw mięsnych (pieczonych i duszonych). Dodane do jogurtu, płatków czy musli sprawią, iż śniadanie będzie pożywniejsze. Kompot z suszonych śliwek jest poprawnie znany każdemu. Dodatkowo są znakomitym elementyem domowych nalewek.
Śliwki suszone uzyskuje się z różnych, nie psujących się w czasie procesu suszenia odmian śliwek. Obecnie istnieje ponad 6 tysięcy odmian śliwek. Każda z nich ma najróżniejsze pochodzenie i różną historię.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.