komponenty: aronia, cukier, (sporządzono z 220g aronii na 100g produktu).
Aronia kandyzowana BadaPak w swoich niepokaźnych, niepozornych owocach mieści wielką, odżywczą moc. Owoce te zaliczane są do zacnego grona Superfood. Przeważnie mają najwyższą zdolność antyoksydacyjną ze wszystkich owoców. Aronia kandyzowana BadaPak gromadzi dużo witaminy P, która jest silnym wsparciem dla witaminy C. Odnajdziemy w niej na dodatek witaminy A, B1, B2, B3, K, E i kwas foliowy a także cenne minerały takie jak wapń, cynk, żelazo, miedź, molibden, mangan, jod, a także bor. Aronia w swym składzie ma także inne cenne elementy, do których należy białko, błonnik pokarmowy, kwasy fenolowe, antocyjany i polifenole.
Aronia kandyzowana BadaPak to owoce z dodatkiem cukru. Dzięki czemu cierpki smak jagód zmienia się w smaczną przekąskę. Może być wykorzystywana jako dodatek do musli, jogurtów, koktajli czy sałatek. Ich lekko wytrawny smak idealnie nadaje się do słodkich dań, deserów i lodów.
Aronia to roślina z gatunku jagodowych, pochodzi z Ameryki Północnej. Owoce aronii rosną na kształtnych, rozgałęzionych krzewach osiągających 2-2,5m wysokości. Są znikome, czarne i błyszczące. W smaku dość cierpkie i kwaśne, dlatego aronię raczej nie spożywa się na surowo. Warto wspomnień, że Polska jest jedynym krajem w Europie, który uprawia aronię. Jest ona naszym cennym towarem eksportowym.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.