komponenty: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%).
Imbir kandyzowany BadaPak sporo rewelacyjnych właściwości. Cykl kandyzowania pozwala zachować jego świeżość przez długi czas nie marnotrawiąc przy tym substancji odżywczych. Imbir BadaPak mieści węglowodany, kwas foliowy, liczne witaminy takie jak: B1, B2, C, A, E i K. Z grupy składników mineralnych wyszukamy w nim wapń, fosfor, sód, magnez, żelazo i potas. Jego ogromnym atutem jest zawartość olejków eterycznych i żywic (gingerol, zinferon).
Imbir kandyzowany BadaPak jest wyjątkowo aromatyczny. Łączy ze sobą gorzki, nieco palący oraz równocześnie słodki smak. Można dodawać go do wypieków ciast i ciasteczek. To także dobry dodatek konfitur i kompotów. Z reguły dodany do herbaty wzbogaci ją wspaniałym aromatem.
Imbir jest rośliną uprawną z gatunku imbirowatych. Pochodzi prawdopodobnie z Malezji. W stanie dzikim aktualnie nie występuje. Każdy wie jak wygląda korzeń imbiru natomiast nie każdy zna wygląd całej rośliny. Łodyga imbiru może sięgać nawet 1m wysokości, liście odrobinę przypominają trzcinę, gdyż są długie i lancetowate. Kwiaty odcień żółto-zielony. Gdy liście imbiru usychają, wówczas wykopuje się kłącza.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.