Słonecznik pasiak BadaPak dzięki czemu, iż nie jest łuskany chroni ziarno przed utlenieniem kwasów tłuszczowych i niektórych witamin. W kuchni pestki ziarna słonecznika mają tysiące zastosowań. Może je prażyć lub używać bez żadnej uprzedniej obróbki. Dodawać do sałatek, dressingu, musli, jogurtów, owsianek itd. Ziarna słonecznika mogą być dodawane do panierek, do domowego pieczywa a także zmiksowane będą wartościowym i odżywczym składnikiem past kanapkowych.
polecana dzienna dawka to 1 do 2 garści ziaren słonecznika BadaPak.
Należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Słonecznik to zwykle spektakularny kwiat kojarzący się z latem. Kwiaty o intensywnym żółtym odcieniu są ciekawą ozdobą domowych ogródków. Natomiast pestki słonecznika są smaczną i niezwykle zdrową przekąską.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.