Rum z Gwatemali stworzony metodą solera z połączenia destylatów dojrzewających od 5 do 18 lat. Leżakuje w beczkach najróżniejszych rodzajów, w tym po sherry i z białego dębu amerykańskiego, w których wcześniej dojrzewała amerykańska whiskey. W aromacie różnorodność soczystych owoców egzotycznych, przypraw korzennych, wanilii i melasy. Smak wytrawny z nutami owoców suszonych i kandyzowanych, cynamonu i orzechów. Polecany do ekskluzywnych drinków i do picia bez dodatków.
Nagrody i wyróżnienia:
- Superior Taste Award 2014 i 2013
- Podwójny Złoty Medal na International Rum Conference 2014
- Złoty Medal na The Rum Masters 2014
- Złoty Medal w trakcie Beverage Tasting Institute Spirits Competitions 2011
- Złoty Medal na International Wine & Spirits Competition 2011
- Złoty Medal podczas International Review of Spirits 2007
- Złoty Medal na International Sugar Cane Spirits Festival 2006 w kategorii rumów ciemnych
- Złoty Medal na International Rum Festival 2003 w kategorii super premium
- Złoty Medal na International Rum Festival 2002 w kategorii super premium