Białe wino wytrawne o intensywnym, kwiatowym profilu. Włoski napój z regionu Veneto, który szczyci się tym, że jest nietrudny w konsumpcji (taka informacja znajduje się choćby na jego etykiecie), a jego łagodny i elegancki charakter poprawnie sprawdza się podczas wielu okazji. Powstaje w oparciu o długoletnią tradycję oraz z wykorzystaniem wysokiej jakości elementów.
Otwiera się należycie zbalansowanym aromatem, w którym nuty cytrusów oraz zielonych jabłek łączą się z kwiatowymi tonami. Na podniebieniu delikatne z orzeźwiającymi niuansami młodych owoców.
Najlepiej serwować je do posiłków, stanowczo poprawnie uwydatni smak ryb oraz lekkich serów. Trafna temperatura podawania to od 8 do 10°C.
marka Enoitalia jest światowym liderem w sprzedaży włoskiego wina. Historia producenta rozpoczęła się w 1986 roku we Włoszech. Pod kierownictwem Giorgio Pizzolo oraz jego trzech braci - Giuliano, Augusto, a także Floriano, udało się jej rozkwitnąć i zwiększyć wpływy na niemal cały świat. Aktualnie Enoitalia działa na pięciu kontynentach i w ponad 80 krajach, produkując 111 milionów butelek rocznie. Głównymi destynacjami eksportowymi jest: szeroka Brytania, USA, Kanada i Europa.