To rzadkie wydanie whisky z gorzelni Glenfiddich, położonej w samym sercu regionu Speyside, w Dufftown. Edycja 26-letnia została wydana w 2014 roku. Whisky pozostała skomponowana z destylatów, które dojrzewały tylko w beczkach po bourbonie, pochodzących z Kelvin Cooperage w Kentucky. Po 26 latach starzenia whisky indywidualny charakter z przewagą świeżych nut. Ma świeży i pełny aromat z nutami wanilii, toffi, herbatników, zboża, ziół, cytrusów, cynamonu, sorbetu cytrynowego, brzoskwini i jabłek. W smaku gładki i finezyjny z nutami wanilii, jabłka, cynamonu, pieprzu, lukrecji, drewna, kandyzowanych cytrusów, gałki muszkatołowej i liczi. Finisz długi z nutami melona, liczi, kremu, herbatników i dębu. Pozostała wydana w eleganckich butelkach opakowanych w wysmakowane pudełka. Whisky przystępna jest na wybranych rynkach.