Flor de Caña Centenario 25 YO to jeden z najwyżej uwielbianych na świecie rumów klasy ultra-premium, wytwarzany z trzciny cukrowej uprawianej wyłącznie i jedynie wokół miejscowości Chichigalpa w zachodniej Nikaragui. Ścisła selekcja minimalistycznca gwarantuje nie tylko jakość, lecz także powtarzalność destylatów z kolejnych roczników, a przeprowadzany z niezmiennym pietyzmem cykl maturacji nadaje alkoholowi szlachetny, zarazem czysty i bogaty smak. Rum destylowany jest pięciokrotnie, starzony zaś w niewielkich beczkach z jasnego dębu, w których spędza co najmniej 25 lat. Na skutek czego otrzymujemy nieprawdopodobnie subtelny napój o mahoniowej barwie, jedwabistej konsystencji i nieprawdopodobnej złożoności, o bukiecie pełnym aromatów wanilii, migdałów, owoców cytrusowych i suszonych, a także miodu. Genialny w towarzystwie cygara - oczywiście także z Nikaragui.