Początkowo zwana Extra Special Old Highland whisky, składająca się z 40 pojedynczych gatunków whisky: zarówno słodowych, jak i zbożowych, z których najmłodsza dojrzewała conajmniej 12 lat. Wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza z reguły dwóm gatunkom: Cardhu i Caol Ila.
Cardhu to górska, słodowa szkocka whisky produkowana starym sposobem spokojnego gotowania w kotle. Zaskakuje swoim łagodnym i słodkawym smakiem, z ukrytym, lecz wyczuwalnym niuansem dymu.
Caol Ila to whisky, którą charakteryzuje blado-złoty kolor i ostry aromat, przypominający morskie powietrze, przesiąknięty wonią wędzonego łososia z delikatną nutą kwiatowo-pieprzową. Smak słodkawy z wyczuwalnym torfowo-dymnym posmakiem.
Do Państwa dyspozycji demonstrujemy Johnny Walker Black Label w wersji 3-litrowej.