Mówi się, że produkty ze zwierzętami na etykietach mają dużo wyższy potencjał sprzedażowy - trudno się z tym nie zgodzić, pamiętając chociażby sukces starszej siostry prezentowanej "świnki" - Sheep Dip, czyli "owcy".
Napis na kartoniku, w który zapakowana jest prezentowana whisky, głosi: „As soft and smooth as a pig’s nose", co stanowi zabawną, ale i ponadprzeciętnie intrygującą zachętę do spróbowania.
Ta pewna doza humoru to nie przypadek. Za smak whisky odpowiada najweselszy master blender w Szkocji – Richard Paterson. Filar koncernu Whyte & Mackay i destylarnii Dalmore, właściciel ubezpieczonego na 1,5 mln funtów nosa i master blender w trzecim pokoleniu, znany z zabawnych filmików na temat degustacji.
Zapach: owoce, słód, płatki kukurydziane i owsianka.
Smak: słodkie, kremowe, delikatne; wanilia, masło orzechowe, kajmak.
Finisz: krótki, karmelowy, słony.