Osiemnastoletnia, istotnie rzadka szkocka whisky z regionu Highlands, z najpopularniejszej i uchodzącej za wzorcową destylarni. Po piętnastu latach maturacji w beczkach po bourbonie ok. 30% destylatu trafiło do beczek po sherry. Po kolejnych trzech latach całość pozostała zmieszana, rozcieńczona do 43% zawartości alkoholu i zabutelkowana.
aromat: bogaty i słodki, dominujące aromaty pomarańczy i żółtego i różowego grejpfruta. W tle kremowy, potężne akcenty greckiego jogurtu osłodzonego miodem akacjowym oraz zaprawionego przyprawami korzennymi. Wyczuwale niuanse kompotu z czerwonych jagód.
Smak: gęsty, kremowy i miodowy, istotne nuty słodowe. Na podniebieniu owoce cytrusowe w zalewie, limonka, kandyzowana pomarańcza i liczi.
Finisz: długi, taninowy, dominująca wanilia i aromatyczna skórka czerwonej pomarańczy. Luźno przechodzi w orzechową wytrawność sherry.