Pod ascetyczną etykietą znajduje się wysokiej klasy czerwone wino z amerykańskiej winnicy Buccella. Jego profil jest doskonale stylizowany na najlepsze wina z Doliny Rodanu. Powstaje z kupażu szczepów: Grenache, Syrah, Petite Sirah, Mourvedre, a także Viognier. 65% ze zbiorów dojrzewa 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Następnie bez filtracji wino jest butelkowane i gotowe do sprzedaży.
Buccella Mixed Blacks otwiera się intensywnym aromatem pełnym czerwonych owoców, żurawiny, rabarbaru, a także egzotycznych przypraw. Na podniebieniu gładkie, o jedwabistej strukturze. Ujmujący smak prowadzi do przyjemnego finiszu, wypełnionego nutami wiśni, tytoniu oraz odświeżającej szałwii.
Ten nad wyraz wyrafinowany trunek najlepiej serwować do duszonej jagnięciny, dziczyzny i gotowanych warzyw.
producent Buccella zrodziła się z pasji dwojga ludzi, których złączyła butelka wina Gaja, rocznik 1990. To była pierwsza randka Billa i Alicji, lecz już wtedy wiedzieli, że łączy ich coś więcej niż tylko wspólne zainteresowania wybitnymi trunkami. Na imię swej marki wybrali,,Buccella", co po łacinie tłumaczy się jako,,w ustach" - uwydatniając jak pokaźny jest smak, lecz także dobra koncentracja, wielowymiarowość i aromat stworzonych poprzez nich win. Logo zaprojektowano poprzez UXUS inspirowane jest,,tastevin", czyli znikomym, metalicznym naczyniem - klasycznie używanym do degustacji wina.
w przypadku zainteresowania konkretnym rocznikiem, prosimy o wcześniejszy kontakt z biurem w celu ustalenia przystępności.