Australijskie, czerwone wino wytrawne, które zostało stworzone na skutek pewnego, tajnego eksperymentu. Jo Nash, który w McPherson jest głównym odpowiedzialnym za różne kombinacje trunków, postanowił przygotować wino, o którym jego szef - Gary McPherson nie miał się dowiedzieć, aż do momentu, kiedy winiarz nie stwierdziłby, że w rzeczywistości jest co pokazywać.
Don't Tell Gary stworzony został z wybitnego szczepu Shiraz, który przejawia się w kieliszku bukietem bogatym w nuty soczystej wiśni, dojrzałych jagód, granatu, a także mieszanki aromatycznych przypraw. Na podniebieniu niuanse pieprzu, a także delikatnych, dębowych akcentów dobrze komponują się z owocami jeżyny i jedwabistymi taninami.
Wino dojrzewało poprzez okres 12 miesięcy w szczególnie cennych beczkach z francuskiego dębu. Finalnie eksperyment udał się lepiej niżeli zakładano i utarte hasło ,,Nie mów Garemu" stało się sloganem, który musiał trafić na etykietę tego wydania.
To wino na specjalne okazje. Genialnie wyeksponuje smak wędlin, serów, grillowanego na węglu steku, a także mięsnych zapiekanek.
McPherson jest niezależną, rodzinną winnicą, która produkuje trunki serwowane w restauracjach na całym świecie. Została założona w 1968 roku poprzez Jocka, a także Andrew McPhersonów i od tego czasu szybko wspinała się w hierarchii lokalnych brandów winnych. Aktualnie uważana jest za jedną z dwudziestu najkorzystniejszych winnic w Australii. Zadowala się reputacją jakościowej, a także innowacyjnej firmy, którą bezspornie warto się zainteresować.
Ich głównym winiarzem jest Jo Nash, który czuwa nad każdą z 700 000 skrzynek. Kreuje wina w 225-litrowych beczkach, a także 100 000-litrowych zbiornikach, wykorzystując do tego swój niezwykły talent. To właśnie umiejętność stosowania technik śladowych partii oraz nieszablonowa dbałość o wydania z każdego przedziału cenowego, są kluczem do sukcesu winnicy McPherson.
w przypadku zainteresowania potężnym rocznikiem, prosimy o wcześniejszy kontakt z biurem w celu ustalenia dostępności.