Lekkie wino o aromacie malin, liści porzeczki i cedru oraz z delikatną domieszką nut ziemistych. W ustach jest lekkie, a także delikatne. Zakończenie jest dość kwaskowate i cierpkie. Składa się ze szczepów: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (33%) i Petit Verdot (7%).
Château Chasse-Spleen Moulis-en-Médoc potrzebuje trochę czasu, zanim będzie można się nim w pełni delektować.
Zanim zostało zabutelkowane, dojrzewało poprzez 12 miesięcy w dębowych beczkach.
Château Chasse-Spleen Moulis-en-Médoc najlepiej podawać w temperaturze 15,5°C. Chłodna, niemal piwniczna temperatura nadaje winu więcej świeżości.
pasuje do wszystkich tradycyjnych dań mięsnych: cielęciny, wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny, kaczki, dziczyzny, pieczonego kurczaka, potraw pieczonych, duszonych i grillowanych. Doskonale komponuje się też z daniami kuchni azjatyckiej, daniami rybnymi (na przykład tuńczykiem) i serami.