Czerwone wino wytrawne, wyprodukowane rzemieślniczymi metodami w Sycylii. Cechuje się intensywnym, rubinowym kolorem. Jego bukiet otwiera się złożonymi nutami dojrzałej jeżyny, słodkiej wiśni, jagód, lukrecji, dymu, a także ziemi. O przyjemnej teksturze, bogate i korzystnie zbalansowane na podniebieniu. W smaku miękkie, aksamitne, z niuansami leśnych owoców, słodyczy lukrecji, nieco gorzkości czarnej kawy ze zdrową i
prawidłowo wyważoną kwasowością.
Masser del Fauno d'Avola to gustowne wino rekomendowane do codziennej degustacji. Choć nie jest to typowe wino kojarzone z Sycylią, to na pewno zrobi wrażenie na każdym, kto zdecyduje się go spróbować.
Najlepiej serwować je w temperaturze 18°C. Genialnie komponuje się z daniami kuchni włoskiej - makaronami, wyjątkowo lasagną. Eksponuje także smak czerwonego mięsa i dziczyzny.
Winnice Castellani to marka, która swoją działalność rozpoczęła już pod koniec XIX wieku, kiedy Alfred - wieloletni wytwórca wina, postanowił rozpocząć butelkowanie i sprzedaż autorskiego napoju.
producent przetrwała wielką powódź w 1966 roku oraz niszczycielski pożar w roku 1982. Za każdy razem rodzina Castellanich budowała swoją winnicę obszerniejszą i bardziej progresywną. W ten sposób - dzięki ciężkiej pracy, wieloletnim badaniom winorośli i pomocy technice, stała się uznaną marką z nieprzeciętnymi wynikami.