Nowozelandzkie białe wino wytrawne z północnego regionu dolnej wyspy. Wybitny przykład wykorzystania szczepu Sauvignon Blanc, zapewniającego wyborne wrażenia smakowe i aromatyczne. Trunek cieszy podniebienia szczególnie orzeźwiającym profilem, w którym na pierwszy plan wysuwają się egzotyczne nuty owoców tropikalnych i cytrusów. Jego słomkowa barwa mieni się zielonymi refleksami, a bukiet aromatów wypełniają niuanse
mandarynki, grejpfruta i moreli. W smaku jest przyjemne, lekkie, subtelnie mineralne oraz wypełnione słońcem.
Najlepiej podawać schłodzone do 10°C. Będzie optymalne jako aperitif,, a także serwowane do lekkich, warzywnych potraw.
marka Baarsma Wines została założona w 1977 roku w Holandii, rozpoczynając wyłącznie od jednego kontaktu z dużym producentem wina z Bordeaux. W krótkim czasie rozwinęła się, oferując najlepsze trunki z 14 krajów całego świata, m.in. USA, RPA, Australii, Nowej Zelandii czy Chile.