Yeya to wybitne białe wino wegańskie, które swoją nazwę zaczerpnęło od imienia bogini oceanu. Producenci porównali jej zmysłowość z nieszablonowymi właściwościami szczepu Chardonnay, ale i słodyczą winogron Moscatel. Połączenie osiągnęło przewidywalne boskie cechy, którymi teraz możemy raczyć się za pośrednictwem tej hiszpańskiej firmy.
Wino charakteryzuje się słomkową barwą ze złotymi refleksami. Świeży aromat i złożony bukiet zapachów uderza tuż po otwarciu butelki. Obecne w nim kremowe tony i wyraźna struktura z nutami białych owoców, miodu i akcentem tropików zapowiada inspirujące wrażenia. Na podniebieniu szczególnie gładkie, poprawnie zblanasowane. Trwałość połączona z naturalną kwasowością, pozostawia na finiszu gustowne owocowe tony.
Najlepiej podawać je schłodzone, w temperaturze 8ºC. Znakomicie podkreśli smak potraw z rybami, skorupiakami, białym mięsem, ryżem i makaronami. Stanie na wysokości zadania także podawane do przekąsek.