Nazwana na cześć największej wyspy w Loch Lomond obfitującej w łąki i lasy, początkowo trawiasta whisky, po 18-stu latach dojrzewania w dębowych beczkach po bourbonie, staje się słodkim i pełnym charakteru trunkiem.
Inchmurrin 18yo pierwszy raz pojawił się na rynku w 2012 roku, a w 2017 otrzymał świeże wcielenie za sprawą surowych, niebieskich i niezwykle eleganckich opakowań. Produkowany przez destylarnię Loch Lomond w zmienionych alembikach, zyskuje zupełnie nowy smak w porównaniu do klasyków marki.
Whisky cechuje się owocowym aromatem, pełnym nut słodkiego karmelu, liczi, skórki pomarańczowej, świeżo skoszonej trawy, a także słodu. Na podniebieniu pozostawia niuanse kandyzowanej cytryny, owoców tropikalnych, wanilii i piernikowej przyprawy.
Finisz długi, rozgrzewający. Pozostawia konsumenta z szczególnie przyjemnymi imbirowo-ananasowymi wrażeniami.
Wydana w kilku wersjach opakowania. W przypadku zainteresowania potężną etykietą, prosimy o wcześniejszy kontakt w celu potwierdzenia dostępności.