Według producenta pierwsza na świecie tequila łącząca najkorzystniejsze atrybuty Añejo oraz Bianco.
Don Julio 70th Anniversary powstała z okazji 70 lat istnienia firmy. Marka w trakcie swej działalności zdobyła konieczną wiedzę oraz doświadczenie dla kreowania nowych, prekursorskich smaków. Założona w 1942 roku poprzez Don Julio Gonzalez-Frausto Estrada z czasem rozrosła się do niewyobrażalnych rozmiarów, stając się współcześnie największą marką tequili na świecie pod względem skatalogowanych środków.
Najnowsza oferta premium powstaje wyłącznie z niebieskiej agawy Weber. Ręcznie zbierane rośliny po upieczeniu w konwencjonalnych piecach, a następnie ugotowaniu i pokruszeniu, są destylowane z alkoholem. Trafiają na 18 miesięcy do beczek z białego amerykańskiego dębu, gdzie dojrzewają i nabierają charakteru.
W procesie filtracji pozbywa się napój zbyt wielu dębowych nut, co jest typowe dla rodzaju Añejo i osiąga idealny balans między niuansami agawy i drewna.
Każdy łyk tej tequili jest bogaty w wyrafinowany aromat karmelowego popcornu, waniliowego kremu, szczypty cynamonu i bukietu świeżych ziół. Na języku pozostawia wrażenie dojrzałych owoców tropikalnych, miodu, prażonych orzechów i naturalnie agawy. Finisz bardzo miły, przywodzący na myśl gorzką czekoladę oraz banany.
Ta wyjątkowa tequila będzie nieprzeciętnym wyborem dla każdego miłośnika meksykańskich trunków.