Smakowa wódka winogronowa doskonała na zimowe ochłodzenia. Z powodzeniem można ją podawać z odrobiną szampana, by stworzyć interesujący koktajl trafny w sezonie świątecznym.
wysmakowana, smukła butelka z grubego szkła zaprojektowana została w taki sposób, aby uczcić region pochodzenia Ciroc. Wytłoczony w dolnej części wzór prezentuje dachowego kogucika (wskazującego kierunek wiatru), stojącego dumnie na kiści winogron, które są francuskim symbolem tradycji kontrolowanej produkcji wina. Element ten został powtórzony na plastikowej nakrętce.
W procesie produkcji grona poddawane są zimnej fermentacji, a następnie czterokrotnie destylowane w kolumnach. Kolejnym etapem jest zmieszanie destylatów powstałych z w/w dwóch odmian winogron i taki blend poddawany jest piątemu, ostatniemu procesowi destylacyjnemu - tym razem odbywa się on w miedzianym alembiku. Zanim jednak powstanie gotowy towar, winogrona muszą spędzić odpowiedni czas na krzewach - i ten "czas" ma duże znaczenie... Owoce te są zbierane ręcznie po przedłużonym okresie dojrzewania, a zbiory odbywają się przy niskich temperaturach nocnych, co ma im zapewnić zachowanie świeżości i ochronę naturalnych aromatów.