Francuski gin tworzony w niewielkich partiach z winogron odmiany ugni blanc, stosowanej przede wszystkim do wyrobu koniaku. Destylowany w miedzianych alembikach i aromatyzowany dziesięcioma składnikami roślinnymi: gałką muszkatołową, pieprzem kubeba, imbirem, lukrecją, jałowcem, kwiatami winorośli, limonką, kolendrą, zielonym kardamonem i cynamonowcem. W smaku złożony, intensywny, pikantny; stanowić może wspaniałą alternatywę dla bardziej tradycyjnych ginów, która niewątpliwie wzbudzi zainteresowanie koneserów.
Kolor: przeźroczysty. Zapach: korzystnie zbalansowany, owocowo-ziołowo-drzewny; nuty winogronowe przebijające się przez aromat jałowca dostarczają koniecznej świeżości. Smak: solidnie owocowy, stanowczo bogaty z akcentami przypraw korzennych, pomarańczy, marmolady, kwiatów i winogron. Finisz: ziołowy-owocowy, czuć skórkę cytrusową i wyraźne taniny.