Białe wino wytrawne z Hesji Nadreńskiej - najcieplejszego i najmniej deszczowego regionu Niemiec. Powstaje ze szczepu riesling. Krzewy winne rosną na glebach mineralnych w okolicy Nierstein nad Renem, gdzie ciepłe lata i łagodne zimy umożliwiają powolne i systematyczne dojrzewanie gron. W okresie zbiorów zbiera się jedynie owoce zdrowe i w pełni dojrzałe, które następnie są finezyjnie tłoczone i poddawane powolnej fermentacji w stalowych kadziach. Wszystkie te zabiegi pozwalają zachować owocowy, orzeźwiający smak wina, nadając mu równocześnie pewną złożoność i głębię. Po zakończonej fermentacji wino poprzez trzy miesiące dojrzewa na osadzie (sur-lie), osiągając swój finalny, bogaty smak.
Tussock Jumper Riesling to wino czyste i świeże. W smaku pełne rześkości i żywiołowości nuty melona i cytrusów, a także lekka mineralność typowa dla szczepu riesling. Wino pozostawia na podniebieniu uczucie świeżości, soczystych owoców z subtelną kwasowością. Genialnie sprawdza się serwowane do dań z drobiu i grillowanych ryb.
Tussock Jumper to światowej klasy producent win, który swoją markę oparł na wiedzy, doświadczeniu i pasji enologów z jedenastu różnorodnych krajów. W jego portfolio odszukamy wina z najkorzystniejszych lokalnie występujących szczepów. Każdą butelkę przyozdabia grafika, która demonstruje specyficzne dla danego kraju zwierzę w czerwonym swetrze. Motyw ten podkreślać ma wagę, jaką producent przykłada do dbania o naturę.