Jedyny w swoim typu gin, pierwszy wykonany w Kyoto. Powstaje w destylarni rzemieślniczej z głównie japońskich roślin. Należą do nich m.in. Owoce yuzu (zbierane na północ od Kyoto), owoce cyprysika japońskiego, bambus, liście gyokuro z regionu Uji, a także pieprz sanshō. Podkreśla się wyjątkowo starą techniką wyrobu, która pochodzi sprzed ery przemysłowej. Poszczególne grupy roślin destylowane są osobno: z cytrusów, herbaty, ziół, przypraw i kwiatów powstają poszczególne alkohole, które dopiero na kolejnym etapie łączy się ze sobą, nadając całości właściwy smak i charakter. Kto zna zapach lasu bambusowego skąpanego we mgle, wynajdzie go w Ki No Bi bez wysiłku; świeże nuty yuzu, ciepłe niuanse jałowca, pikantny imbir i zapach sanshō łączą się we wspaniały, harmonijny i egzotyczny bukiet, który choć raz w życiu warto poczuć i spróbować.