nadzwyczajne czerwone wino półwytrawne rodem z Sycylii. Jest to specyficzna kombinacja szczepów Neroello Mascalcese i Nero d’Avola, dojrzewających w południowym słońcu. Delikatny smak oraz intensywny rubinowy odcień wyróżniają Cantine Settesoli Porta Palo Rosso spomiędzy innych sycylijskich win. Nadzwyczajna oprawa dla dań z makaronów, drobiu i pikantnych serów. Podawać lekko schłodzone, do 16-18 poziomów Celsjusza.
Cantine Settesoli jest największym producentem wina na Sycylii. Producent corocznie sprzedaje ponad 3 mln skrzynek wina, które jest importowane na całą Europę i pozostałe kontynenty. Jej winnice rozciągają się na powierzchni około 6 tys. Ha, często znajdując się tuż przy linii z Morzem Śródziemnym. Dzięki tym niezwykłym warunkom i oryginalnemu mikroklimatowi, wina producenta Cantine Settesoli mają unikatowy charakter i inspirujący smak.