Masi należy do najmocniej znanych i uznanych winnic we Włoszech, słynie szczególnie z win amarone. Jako pierwsza do produkcji win wprowadziła metodę ripasso.
Owoce do produkcji Modello delle Venezie zbierane są ręcznie po osiągnięciu pełnej dojrzałości. Fermentacja zachodzi w kadziach ze stali nierdzewnej w temperaturze 25-28°C i trwa 25 dni. Następnie wino leżakuje w beczkach z dębu slawońskiego przez 6-10 miesięcy. W bukiecie czyste, pachnące wiśnią, śliwką, jagodą i przyprawami, świeże dzięki odrobinie mineralności. Jego atutami są korzystnie jednostajne taniny i relatywnie obszerna słodycz. Rekomendowane do dan kuchni włoskiej, zwłaszcza serów, makaronów, risotto, zup i mięs.
w przypadku zainteresowania mocnym rocznikiem prosimy o kontakt. Etykieta może różnić się nieznacznie od widocznej na zdjęciu.