Weź dwóch amerykańskich nastoletnich szefów kuchni, dodaj szklankę Paryża, dorzuć szczyptę romansu i zamieszaj… Rosie święcie wierzy w to, iż szczęście można znaleźć na dnie miski do wyrabiania ciasta.
Jednak nigdy nie spodziewała się, że ona, przeciętna dziewczyna z prowincjonalnego East Liberty w stanie Ohio, zostanie przyjęta do najistotniej prestiżowej na świecie szkoły gastronomicznej dla nastolatków, prowadzonej w Paryżu przez celebrytę i szefa kuchni Denisa Laurenta.
Gotowanie fascynuje także Henry’ego Yi, który praktycznie wychował się w restauracji swojego ojca w Chicago. Inaczej jednak w przypadku Rosie, szkoła Laurenta była wręcz pewnikiem na jego ścieżce kariery.
W Paryżu para nastolatków ekspresowo nawiązuje znajomość, ale szkoła to nie tylko ptysie i crepes. Nawał obowiązków, nacisk ze strony rodziny i zazdrość o Rosie, która coraz bardziej zaprzyjaźnia się z nad wyraz niebanalnym cukiernikiem Bodie’em, sprawiają, iż Henry zachowuje się na tyle arogancko, iż odsuwa od siebie wymarzoną dziewczynę.
Desperacko starając się udowodnić swoją wartość, Rosie i Henry gotują, jak nigdy przedtem, w trakcie gdy pomiędzy nimi cały czas iskrzy. Kiedy oboje docierają do rewolucyjnego momentu, zaczynają wątpić, czyna pewno nadają się na szefów kuchni…