Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, równocześnie młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można uniemożliwiać cukrzycy, a także jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcony jest niniejszy ebook. Autorka - Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Głównie jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy oraz prawidłowe samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy i przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, jednocześnie receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Na pewno warto zajrzeć do tego poradnika!