Jeszcze nikt nie napisał czegoś tak korzystnego. „Jedz" Nigela Slatera od razu przechodzi do klasyki gatunku – The Times
„Jedz. Znikoma księga szybkich dań" to niezastąpiony zbiór przepisów, z których możemy korzystać na co dzień. Ten gruby tomik w miękkiej oprawie mieści 600 pomysłów na codzienne posiłki. Dużo doskonałych, prostych przepisów w poręcznym wydaniu, do których zawsze można sięgnąć i znaleźć dla siebie coś korzystnego. Zwięzły tekst poprzedza krótka lista produktów, a na stronie obok autor zamieszcza dodatkowe propozycje i pomysły, zostawiając trochę miejsca na notatki.
Książka od razu stała się bestsellerem. Księgarnia Amazon ogłosiła ją książką kucharską 2013 roku, była także najlepiej sprzedającym się tytułem tej kategorii według "Guardiana".
To genialna sugestia dla osób gotujących na co dzień. Starczy otworzyć ją kilka razy, żeby zaczęła się miękko rozchylać, namawiając do korzystania z przepisów. Ich zwięzły styl żywo przypomina twitterowe wpisy @NigelSlater. „Jedz" to pomysłowe, postępowe przepisy dla każdego, kto po prostu chce coś zjeść.