OPIS Soda oczyszczona spożywcza wodorowęglan sodu 1kg AGNEX - wspomaga wypiek ciasta- środek niwelujący zapachy- łagodzi oparzenia i ukąszenia- może być używana jako pasta do zębów- pasuje jako środek do mycia owoców i warzyw Soda oczyszczona to wodorowęglan sodu.
Pozyskiwana jest z minerału - sody śnieżnej, inaczej zwanej troną. Początkowo soda była stosowana w głównej mierze w piekarnictwie jako substancja, która ulepsza wypiek ciasta. Następnie znalazła swoje zastosowanie w kuchni, jako środek czyszczący.
podczas pieczenia może zastąpić proszek do pieczenia, wpływając na wzrost ciasta. Szczypta dodana do potraw zniża kwasowość potraw. Posiada ona atrybuty czyszczące i pochłaniające zapachy. W połączeniu z wodą pomoże usunąć z rąk intensywny zapach cebuli lub czosnku.
Soda oczyszczona może pomóc w złagodzeniu objawów oparzenia słonecznego i ograniczeniu powstawania bąbli. Może służyć jako komponent proszków do prania, atrybuty wybielające.Wodorowęglan sodu wykorzystywany jest jeszcze w kosmetyce.
Od wieków soda była stosowana jako środek do mycia zębów. Związane to jest z jej właściwościami czyszczącymi i pochłaniającymi nieprzyjemne zapachy. Może być używana też jako antyperspirant - sodę można wymieszać z talkiem i natrzeć nią ciało.
Jako dodatek do żelu do mycia twarzy stworzy delikatny peeling. CIEKAWOSTKICzy wiesz, że soda oczyszczona, czyli wodorowęglan sodu jest związkiem w całości nietoksycznym dla ludzkiego organizmu, dlatego może być używany równocześnie zewnętrznie, jak i wewnętrznie? najczęściej soda oczyszczona znajduje wykorzystanie w kuchni jako środek spulchniający, środek do mycia warzyw i owoców, a także pochłaniacz zapachów w lodówce.
Sodą oczyszczoną wyczyścisz także zęby, a roztworem sody pousuwasz nieprzyjemny zapach z ust. Wodorowęglanem sodu złagodzisz na dodatek miejsca po ukąszeniu owadów oraz oparzenia słoneczne. ElementySoda oczyszczona (wodorowęglan sodu).
Masa netto: 1000g SPOSÓB zastosowaniaProdukt może być użytkowany jako środek czystości, do wypieków, a także do mycie owoców i warzyw. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechować w temperaturze pokojowej w suchym i chłodnym miejscu.